Over ons

Marktgerichte onderzoekers met zeer veel ervaring

QUO-communications biedt al ruim 35 jaar waardevol klantinzicht. Door met onze grote ervaring de juiste vragen te bedenken, te stellen, door dóór te vragen en vooral door goed te luisteren. Oók tussen de regels door. En te kijken! Omdat mensen niet altijd zeggen wat ze bedoelen, is non-verbale communicatie belangrijk. Vervolgens halen wij er de juiste rode lijn uit en denken desgewenst graag mee over vervolgstappen. En dat kan heel nuttig zijn, want wij hebben immers zelf in hoogst eigen persoon met uw doelgroep gesproken. Ook een voordeel van een klein bureau met korte lijnen. Wij koppelen een jarenlange onderzoekservaring aan ruime praktijkervaring op het gebied van marketing en communicatie. Wij hebben een academische achtergrond, een sterk analytisch vermogen en zijn praktisch, enthousiast en oplossingsgericht.

Opdrachtgevers zijn enthousiast over onze werkwijze. Klik hier voor enkele reacties.

Dick Speelpenning: brede ervaring met openbare ruimte, communicatie, media en politiek

"Ik heb o.a. massacommunicatie & PR aan de Universiteit Utrecht gestudeerd. Ik ben in 1985 begonnen bij de succesvolle Publieksmanifestatie ‘Mens en Wetenschap’ t.b.v. het 350-jarig jubileum van de Universiteit Utrecht (1986). Meteen daarna heb ik in 1986 QUO-communications opgericht. Onze allereerste opdracht was een publieksonderzoek, maar we verrichtten in die jaren ook allerlei strategische - en uitvoerende communicatie-opdrachten. Vanaf halverwege de jaren ’80 interviewde ik naast mijn werk voor QUO jarenlang bekende artiesten voor een muziektijdschrift en maakte radio-reportages. Tussen 1998 en 2006 ben ik - naast mijn werk als onderzoeker - 8 jaar lang fractievoorzitter in de gemeenteraad geweest. Hierdoor heb ik o.a. een goed inzicht gekregen in hoe de publieke sector werkt en soms trouwens ook níet werkt. Ik ben verder nieuwsgierig van aard en wil graag de kern van een probleem doorgronden. Mijn interesses zijn bergwandelen en politiek en ik ben dol op Spanje en Spaanse wijn."

Nelleke Maris: brede communicatie-ervaring

"Ik heb gezondheidsvoorlichting aan de Universiteit van Wageningen gestudeerd. Voor QUO-communications verzorg ik o.a. de werving van respondenten en ben actief als interviewer."

 

Netwerk van bureaus en freelancers

Voor de uitvoering van opdrachten werken wij waar nodig samen met wervingsbureau’s, panelleveranciers, andere onderzoeksbureau`s en/of deskundige freelancers.