Behoefteonderzoek mentale ondersteuning bij Coeliakie

Behoefteonderzoek naar mentale ondersteuning bij coeliakie.

Voor de Coeliakie Vereniging Nederland (CVN) voerden we een behoefteonderzoek uit onder leden, mensen met coeliakie. Coeliakie is een auto-immuunziekte die uitgelokt wordt door de inname van gluten en komt alleen voor bij mensen met een erfelijke aanleg. Mensen met coeliakie zijn gebonden aan een strikt glutenvrij dieet, levenslang. Na de diagnose coeliakie is er relatief veel aandacht voor medische - en praktische aspecten, maar veel minder aandacht voor de mentale kant. Coeliakie is ongeneeslijk, wat betekent dat coeliakiepatiënten de rest van hun leven patiënt zijn. Zij moeten een strikt glutenvrije dieet volgen. Niet meestal, maar altijd.

Wij interviewden mensen met coeliakie over wat coeliakie in het dagelijkse leven voor de patiënt betekent en welke impact het heeft. We vroegen ook naar de behoefte aan mentale ondersteuning en welke vorm dit zou moeten hebben.

CVN was enthousiast over de samenwerking met QUO-communications: "Prettig bureau dat met meedenken en verdiepen in de organisatie én de vraag komt tot de juiste aanpak. Onderscheidend is dat ze niet een standaard pakket aanbieden, maar echt maatwerk leveren."

Informatie? Bel: 06 - 202 470 91 Contact

Vergelijkbare Projecten

Informatiebehoefte-onderzoek

Informatiebehoefte-onderzoek

Welk soort patiënteninformatie wenst men op poli's in een ziekenhuis?

Lees meer
Onderzoek naar leven met MS

Onderzoek naar leven met MS

Onderzoek onder patiënten hoe zij het leven met MS ervaren

Lees meer
Pretest educatieve website RIVM

Pretest educatieve website RIVM

Hoe scoort een educatieve website onder jongeren?

Lees meer