Bewonersonderzoek Purmerend

Grootschalig bewonersonderzoek Purmerend

Lees hier de samenvatting van dit bewonersonderzoek.

Voor de Noord-Hollandse woningcorporatie Intermaris voerden we circa 500 gesprekken met de bewoners van de wijk Wheermolen-Oost in Purmerend. Deze wijk is in beweging en de flats worden de komende jaren aangepakt. Om te horen waar bewoners zoal tegenaan lopen (in hun wijk en woning) belde ons team overal aan en tekende vele - soms heftige - verhalen op die veel verder gingen dan geluidsoverlast en tocht. We spraken met mensen uit o.a. Nederland, Syrië, Marokko, Turkije, Suriname, Antillen, Afghanistan, China, Bosnië, Egypte, Eritrea, Burundi en de Filipijnen. We kregen een goed beeld van de soms ronduit slechte woonsituatie van de inwoners en wat zoal verbetering zou kunnen brengen in en rond de woning en flats en in de wijk. We noteerden waaraan behoefte is en voor welke optie de bewoners zouden kiezen als zij het voor het zeggen zouden hebben (nieuwbouw, renovatie, herontwikkeling). De plannen voor deze wijk zijn inmiddels bekend gemaakt, mede gebaseerd op de honderden gesprekken die wij met bewoners hebben gevoerd.

Onze opdrachtgevers Beaumont Communicatie & Management en Intermaris waren dik tevreden en beloonden ons werk met gemiddeld een ruime 9 als eindcijfer!

Hun reacties: “Komen zeer ervaren over. Zeer sterke presentatie zowel in rapport als in mondeling verhaal. Goed bereikbaar, flexibel.”, “Ervaring, senioriteit, meedenken met de case, prettig in de omgang, snel en adequaat, bezieling voor de opdracht.”

 

Informatie? Bel: 06 - 202 470 91 Contact

Vergelijkbare Projecten

Bewoners-onderzoek

Bewoners-onderzoek

Een braakliggend terrein wordt park. Hoe moet dat er uit komen te zien?

Lees meer
Bewonersonderzoek Apeldoorn

Bewonersonderzoek Apeldoorn

Hoe aantrekkelijk vinden bewoners en bezoekers de wijk Zevenhuizen?

Lees meer
Bewonersonderzoek Keizerslanden

Bewonersonderzoek Keizerslanden

Wat wensen (potentiƫle) bewoners en belanghebbenden van een gerenoveerde woonwijk?

Lees meer