Onderzoek online magazine Sophi.online

Onderzoek naar online magazine Sophi.online voor ouders en verwanten van een kind met een beperking

Philadelphia Zorg houdt zich bezig met begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking. Philadelphia zorgt voor zorg en begeleid wonen, werk & begeleiding en integrale zorg voor patiënten met een ernstige beperking.

Philadelphia heeft de ambitie om steeds meer digitaal te werken en daarvoor o.a. online platforms ontwikkelen. Zo is ‘Sophi’ ontwikkeld, een online magazine voor ouders en verwanten van kinderen met een verstandelijke beperking. Sophi wil een ontmoetingsplek zijn waar informatie, tips, adviezen en concrete hulp te vinden is. Niet alleen van ouders, maar ook van vakprofessionals. Het platform wil voor iedereen toegankelijk zijn, dus ook voor ouders van kinderen die geen relatie hebben met Philadelphia of zelfs ‘anti-instelling’ zijn.

We interviewden diverse ouders van een kind met een beperking over de behoefte aan een dergelijk platform en aan contact met andere ouders of zorgprofessionals. Ook brachten we in kaart naar wat voor soort thema’s men vooral zoekt. Tot slot onderzochten we de gepercipieerde geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van Sophi, de indeling en de navigeerbaarheid.

Resultaat van het onderzoek was een schat aan informatie over hoe een goed online magazine er voor deze doelgroep uit zou moeten zien en welke onderwerpen belangrijk zijn.

Informatie? Bel: 06 - 202 470 91 Contact

Vergelijkbare Projecten

Imago- en opinieonderzoek Philadelphia

Imago- en opinieonderzoek Philadelphia

In- en extern onderzoek voor Philadelphia Zorg

Lees meer
Onderzoek orgaandonatie

Onderzoek orgaandonatie

Hoe leeft het onderwerp orgaandonatie bij jongeren?

Lees meer
Pretest educatieve website RIVM

Pretest educatieve website RIVM

Hoe scoort een educatieve website onder jongeren?

Lees meer