Internationaal onderzoek' water' onder multinationals

De World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) in Genève ondersteunt de grootste bedrijven van de wereld met allerlei vraagstukken op het gebied van duurzaamheid. In flinke delen van de wereld gaan ernstige watertekorten ontstaan en op steeds meer plaatsen is dat al een groot probleem!

In opdracht van - en in nauwe samenwerking met ingenieursbureau Arcadis verrichtten we kwalitatief onderzoek onder een aantal wereldspelers om in kaart te brengen waar men op dit moment staat als het om water gaat en welke behoeften er zoal leven. Behoeften aan ondersteuning en regelgeving, maar ook tools om het watergebruik in het productieproces verder terug te dringen en hergebruik van water verder te stimuleren. Voor dit interessante onderzoek interviewden we 25 internationaal verantwoordelijken voor duurzaamheid en water van multinationals uit diverse sectoren en ook diverse regio’s in de wereld, zoals India, Zuid-Afrika, Brazilië, USA en Europa. Uitkomst is een nuttig plaatje hoeveel belang grote bedrijven hechten aan water, waar men nu tegenaan loopt waar het waterbesparing betreft, welke richting men de komende jaren op beweegt én welke steun ze daarbij kunnen gebruiken.

“QUO verrast mij iedere keer weer: goed doorvragen en luisteren is een vak apart! Dankzij QUO hebben wij klantvragen snel op tafel. Het onderzoek betaalt zich altijd zelf terug door nieuwe klanten en opdrachten. We zouden het nog vaker moeten doen.” (Opdrachtgever Rudi Pelgrum, Director Environmental Construction Services Arcadis Europe)

Informatie? Bel: 06 - 202 470 91 Contact

Vergelijkbare Projecten

Marktonderzoek Wmo

Marktonderzoek Wmo

Waar lopen mensen met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking tegen aan?

Lees meer