Wijkonderzoek Gemeente Rotterdam naar wijkzorg

Groot onderzoek naar (sociale) wijkzorg Gemeente Rotterdam

Voor de Gemeente Rotterdam voerden we een groot onderzoek uit onder Rotterdammers in 4 geselecteerde wijken in Rotterdam. Doel was om na te gaan hoe het staat met de bekendheid en de ervaringen met de Vraagwijzer en de (sociale) Wijkteams. Deze zijn er voor mensen met vragen en problemen op het gebied van zorg, financiële problematiek, verslaving, mantelzorg etc.

Voor dit onderzoek trokken we de wijken in en belden her en der aan om zowel gebruikers als niet-gebruikers te vinden en te interviewen, in totaal circa 200. Ook hielden we diepte-interviewers met verwijzers die dagelijks met de doelgroep te maken hebben, zoals scholen, huisartsenpraktijken, politie, Veilig Thuis, woningcorporaties, schoolmaatschappelijk werk etc.

Uit de vele gesprekken kwamn tal van verbeterpunten naar voren, zowel 'laaghangend fruit' als kansen op langere termijn.

De Gemeente Rotterdam is positief over onze bijdrage: "QUO gaat het gesprek aan met de doelgroep i.p.v. kant en klare panels te gebruiken. De inzet van de deur-tot-deur-methode heeft ons echt meer inzichten opgeleverd dan wanneer er gesprekken waren gevoerd met een voorbereid panel." 

Informatie? Bel: 06 - 202 470 91 Contact

Vergelijkbare Projecten

Bewonersonderzoek Keizerslanden

Bewonersonderzoek Keizerslanden

Wat wensen (potentiƫle) bewoners en belanghebbenden van een gerenoveerde woonwijk?

Lees meer
Bewonersonderzoek Purmerend

Bewonersonderzoek Purmerend

Voor woningcorporatie Intermaris hebben we een grootschalig bewonersonderzoek uitgevoerd.

Lees meer
Nulmeting en evaluatie Gemeente Zeist

Nulmeting en evaluatie Gemeente Zeist

Voor de Gemeente Zeist verrichtten we onderzoek naar gewijzigd horecabeleid.

Lees meer